02x01 The Return - Visszatérés

Annál az esténél folytatjuk, ahol az előző évad abba maradt. Elenat sokkolja az, ami otthon fogadja: rátalál John Gilbertre és Jeremyre. A kórházban Forbes seriffet Matt, Bonnie és Damon vigasztalja, amíg hírt kapnak Caroline állapotáról. Egy zavaros beszélgetés után Elenaval, Damon az első, aki rájön, hogy Katherine visszatért. Ez összefogásra készeteti a testvéreket, akik megpróbálnak együttes erővel rájönni a nő visszatérésének okára és arra mennyi veszélyt jelent ez szeretteikre. Ezalatt Tylert, aki próbálja feldolgozni apja halálát, elbűvölő és titokzatos nagybátyja, Mason Lockwood látogatja meg.

RTL Klub hivatalos leírása: Amikor Elena hazatér, megdöbbenve látja, hogy mi történt Jeremyvel és Johnnal. Elena és Damon, akárcsak Bonnie és Matt, a kórházban aggódnak, mert még nem tudni, hogy Caroline életben marad-e. Beszélgetés közben Damon rájön, hogy nem Elenával csókolózott előző este. Elérkezett a várva várt pillanat, Kat visszatért. Tyler nagybátyja, Mason, a volt polgármester öccse megérkezik a városba, hogy vigaszt nyújtson a gyászoló családnak.

Írta: Kevin Williamson, Julie Plec
Rendezte: J. Miller Tobin
Első vetítés: 2010.09.09.
Első vetítés Magyarországon: 2011.06.24. 22:15

A cím:
A 'The Return'(- magyarul: A visszatérés) Jó címválasztás és sokat mondó. Utal a sorozat visszatérésére a közel 3 és fél hónapos szünet után és Katherine visszatérésére is.

Érdekességek, részletek:
- Az összefoglaló áttekintést Ian mondja, az első évadnál pedig Paul mondta.
- Nina Dobrev mostantól párhuzamosan alakítja Elena Gilbertet és Katherine Piercet. A színésznő elárulta: "Imádom, hogy [Katherine] olyan őrült és spontán cselekszik. Szeretek vérfagyasztó lenni. Azért mert valójában én nem ilyen vagyok. Szóval nagyon élvezem és kihívás számomra egy teljesen más személyiséget alakítani. [...] Az ilyen lehetőségek a legjobbak egy tévés színész számára, hogy egyszerre két karaktert is eljátszhat egy sorozatban.
- Megtudjuk, hogy Jenna a tűzoltóságon a parancsnokkal beszélgetett, mialatt a dolgok történtek.
- Elena a 911-et hívta. Amerikában ez a segélyhívó. Itt ugyan erre a célre a 112 felel meg.
- Elena Jeremytől tudja meg, hogy Anna meghalt.
- Kiderül, hogy Jeremy nem lett vámpír. A bevett gyógyszerek hatását a vér előbb semlegesítette, mint hogy azok megölték, ám a vér még mindig a szervezetében van így vigyáznia kell magára.
- Caroline súlyos állapotban van, így Bonnie "megkéri" Damont, hogy adjon neki a véréből.
- Damon elmondása szerint Emilynek évekbe telt megtanulni a nehezebb varázslatokat, mint például a gyógyítást.
- Damon meg akarja beszélni Elenaval a csókot, de a lány nem érti miről van szó. Mikor Jenna is olyat állít, ami Elena szerint nem történt meg Damon rájön, hogy Katherine visszatért. Stefan saját bőrén tapasztalja, hogy ez így van.
- Elena először úgy gondolja, hogy egy, a sírból kiszabadult vámpír lehetett az, aki megtámadta Johnt. Ennek a lehetőségnek jobban örült volna, mint az igazságnak.
- Katherine-en a saját nyaklánca van, ami miatt a napfényen is tud járni.
- Katherinenek csak Damont sikerült becsapnia és megcsókolnia. Ezt meg is jegyzi Stefannak, aki először nem érti, majd - Damon bevallja, hogy Elenat akarta megcsókolni. Stefan ettől kiakad, de Elena lenyugtatja, hogy most a legnagyobb baj Katherine és hogy ő sosem csókolná meg Damont.
- Damon szerint Katherinenek nem az a terve, hogy megölje Elenat, mert akkor már megtette volna. Elena szerint Jihn tudhatja mi a terve, hisz meg akarta ölni. Damon viszont úgy gondolja, hogy a nő csak szórakozik és úgy kerekedhetnek felül és ölhetik meg, ha nem vesznek róla tudomást.
- A rész, szerintem, legviccesebb beszólása persze Damon-é:
Elena: Katherine a házban járt. Most mit csinálunk?
Damon: Költözünk!
- Matt elmondása szerint a seriff, Damon és Stefan jártak az este Carolinennál. Ez nem egyezik azzal, amit később Katherine mond Bonnienak: "Már tudom ki Jenna, Jeremy és találkoztam a cuki ex pasival is, aki szerelmes Carolineba." Ez azt jelentené, hogy volt a kórházban, de mikor és miért hisz Matt nem említette?
- Caroline gyorsan meggyógyul, ami azt jelenti Damon adott a véréből. (Legalábbis Bonnie így gondolja.)
- Ebben a részben tűnik fel Mason Lockwood, Tyler nagybátyja, akit Taylor Kinney alakít. Tyler "fekete báránynak"
hívja Masont. Ezt arra mondják, aki egy család rossz fiúja, sok baj van vele és mindenért őt hibáztatják. A színész és karaktere egészen a 6. részig a történet fontos szereplője lesz.
- Mason szerint 12 évesen látta utoljára Tylert. Tyler viszont kijavítja, hogy akkor 10 éves volt.
- John Gilbert túlélte Katherine támadását. Stefan és Elena információt akarnak belőle kiszedni, de ő makacsul hallgat. Ekkor Stefan megitatja vele a saját vérét és megfenyegeti, hogy 24 órája van arra, hogy elhagyja a várost, különben saját maga öli meg és változtatja vámpírrá.
- A seriff szerint Mason Lockwood nem "hívő", vagyis nem tud/hisz a természetfeletti erőkben, sem a vámpírokban.
- Katherineről mindenki azt hiszi, hogy Elena és így könnyű bejárása van bárhová:
*Elenaék házába Jenna hívta be
*Lockwood házba Tyler
- Bonnie szerint Damon ugyan az a gonosz, aki eddig volt és őt nem téveszti meg.
- Bonnie egy érintésből jön rá, hogy Katherine nem Elena. Ugyan így volt Stefannal is és Bennel is.
- Katherine valószínúleg Stefannak köszönhetően nem öli meg Bonniet.
- Damon azt mondja Elenanak arra a kérdésre, hogy hogy van?: "Great. I'm walking on sunshine." (-magyarul: Remekül. Napfényben sétálok.) A Walking on Sunshine egy 1983as szám, amit Kimberley Rew írt a 'Katrina and the Waves' nevű együttesnek. A számot már rengeteg reklámban hallhattátok.
- Elena szerint Damon mérges, mert kiderült, hogy sebezhető.
- Damon azt mondja: "Doppelgänger hijinks ensue."(magyarul: Doppelgänger mulatozás.) A Doppelgänger vagy hasonmás esetén ugyan azt a képet látjuk csak más személyiség van mögötte. A régi drámákban mindig volt a főhősnek egy Doppelgänger-re aki teljesen az ellentéte volt személyiségben és célja volt elpusztítani a főhőst. Itt Elena Doppelgängerre Katherine.
- Elena nem lepődött meg azon, hogy Damon meg akarta csókolni, azon viszont igen, hogy azt hitte ő csókol vissza.
- Jeremy és Tyler egyre jobban kijönnek egymással.
- Katherine azt állítja a Lockwoodoknak sokkal nagyobb birtokuk van ma, mint régen. A sírba temetett vámpírok hagyatékának nagy részét ők vették át. Arra a kérdésre, hogy miért akarta Katherine, hogy meghaljanak (Jonathan Gilbert találmányától) hisz ő változatta a legtöbbet vámpírrá azt felete: "Tudod, hogy nincs idegesítőbb egy bosszúszomjas vámpírnál."
- Katherine szerint Stefan sokkal erősebb és önzőbb, mint volt, ami szexi. :Stefan szerint a nő pedig egy hazug, önző, manipulatív ribanc, aki mindig is volt. Katherine nem örült annak, hogy más valakibe szeretett bele és szerinte igen is szerelmes belé Stefan. Állítása szerint Stefan miatt tért vissza.
- Stefan megfenyegeti Katherinet. Erre a válasz egy gyergyatartó a gyomrába szúrva.
- Damon azt mondja: "Cover up, Fabio!"(-magyarul: Takard el magad Fabio!) Fabio Lanzoni egy híres olasz modell , aki több száz szerelmes (szappanopera) regény borítóján jelent meg az 1980as és '90es évek között.
- Stefan nem harcol Damonnal, mert tudja, hogy azért akarta megcsókolni Elenat, mert érez valamit iránta, mert törődik vele és nem hagyja, hogy Katherine elpusztítsa benne ezt a jót.
- John Gilbert elmondja, hogy a gyűrű csak a természetfeletti dolgoktól véd meg. Jeremy szülei autóbalesetben haltak meg így nem menekülhettek meg. Szerinte azzal, hogy Jeremy tud a város titkáról felelősséget vállalt.
- Tyler nem tudja kezelni dühkitöréseit, de Mason segít neki.
- Damon újra akarja kezdeni Katherinenek, de a nő bevallja, hogy sosem szerette: "It was always Stefan."(-magyarul: Mindig is Stefant szerettem.) Elena pedig ezt mondja neki: "It's always going to be Stefan."(-magyarul: Mindig is Stefant fogom szeretni.) Egyik múlt időbe másik jövő időbe beszél. Damon így teljesen kiakad, hogy szerelme és a lány, aki iránt érez valamit és aki ugyan úgy néz ki, mint Katherine is elutasítja és Stefant akarja.
- Damon és Elena először csókolózik, igaz a lány akarata ellenére.
- Damon kitöri Jeremy nyakát, azt viszont nem látja, hogy a fiú apja gyűrűjét viseli, így feléled és nem lesz vámpír.
- Elena meggyűlöli Damont.
- Mason Lockwood családi átkot említ.
- Katherine gy üzenetet küld a testvéreknek Caroline-on keresztül, akit megfolyt, így Damon vérével a szervezetében vámpírrá változik. Az üzenet ez: "Game on!" vagy is "A játszma elkezdődött!"

Zenék:
Out of Our Hands - Gemma Hayes
How To Save A Life - Piano Tribute Players
Breakeven (Falling to Pieces) - Piano Tribute Players
Wonderful Life - Hurts
The River Has Run Wild - Mads Langer
Come Home - One Republic featuring Sara Bareilles


02x02 Brave New World - Szép új világ

Mikor a zavart és kétségbeesett Caroline végre elhagyja a kórházat, hogy csatlakozzon barátaihoz a mystic falls-i karneválra, Damon azonnal cselekedni akar, ám Stefan és Elena Caroline védelmére kelnek. Mattet teljesen összezavarja Caroline viselkedése, de még mindig próbálja neki bevallani mit érez. Damonnak gyanússá válik Mason Lockwood, és Tyler hirtelen haragú természetét használja fel a nagybácsi titkának feltárására. A történtek miatt dühös Bonnie pedig Damonon éli ki haragját.

RTL Klub hivatalos leírása: Caroline, aki még mindig nem érti, mi is történt vele, rémisztő élményeken megy keresztül a vámpírrá válás útján. Damon tart az új fenyegetéstől, ezért azonnal végezni akar a lánnyal, de Elena megakadályozza ebben, miközben Bonnie döbbenten figyeli, mi lett a barátnőjükből. Damon közben Mason Lockwoodra is gyanakszik, aki érzése szerint nem vámpír, de szintén természetfölötti erővel bír.

Írta: Brian Young
Rendezte: John Dahl
Első vetítés: 2010.09.16.
Első vetítés Magyarországon: 2011.07.01. 22:15

A cím:
A 'Brave New World'(- magyarul: Szép új világ) egy regény, melyet Aldous Huxley írt 1931-ben. A 26. századi Londonban játszódik a történet. Ebben a világában a genetika és a hipnózis hatalmas fejlődést mondhat magáénak.Nincsenek többé háborúk, szegénység, mindenki folyamatosan boldog. Azonban azzal, hogy mindezeket elüldözték az emberek életéből, egyben számos dolgot elveszítettek. A cím választása valószínűleg Carolinera utal, hisz most hogy vámpír a világ is más neki. Másik érdekesség, hogy ugyan ezt a címet viseli a legedás heavy metal együttes, az Iron Maiden 12. stúdióalbuma is.

Érdekességek, részletek:
- Caroline vámpírrá változik. (Az előző részben Damon megitatta vérével, hogy meggyógyuljon, Katherine pedig megfojtotta.) A teljes átváltozáshoz ugye emberi vért kell innia. A lány ambuláns vért iszik.
- Caroline A 10-es számú szobában fekszik.
- Caroline édesanyja, a serif és Matt vacsora után hagyták el a kórházat.
- A kórházban 7 óra körül van a reggeli.
- Az ambuláns vért a dátim alapján 07.13.-án gyűjtötték be.
- A karneváli mulatságot a gimi rendezi. Elena és Bonnie intézik a fő dolgokat.
- A karneválon van: óriáskerék, céllövölde, büfé, karika játék, aranyhal horgászó (Jeremy intézi), karaoke.
- Stefan egyre jobban kijön Jeremyvel. Egy kis fiola verbénát ad neki.
- Az következő választásig Carol Lockwood lesz az ideiglenes polgármester és Damont kéri fel, hogy vezesse az Alapítók Tanácsát.
- Tyler elmondása szerint 3 különböző sportot űz, heti 4x jár el edzeni és 3x futni.
- Mason Tylert faggatja a düh kitöréseiről: rendszeresen ismétlődő, este tör rá?
- Eredetileg másnap reggel engedték volna ki Carolinet, de miután evett a nővérből megbűvölte és elhagyta a kórházat.
- Caroline mikor felveszi az Elenatól kapott verbéna nyakláncot, az megégeti.
- A néger srácot, akit később Damon megbűvöl, Carternek hívják.
- Mason Lockwood egy holdkövet keres, amit még az édesanyja, Tyler nagymamája kapott az édesapjától, Tyler nagyapjától, mikor összeházasodtak. Mason szerint Richard Locwood örökölte. Tyler később megtalálja egy a dolgozó szoba padlójába rejtett széfben.
- Jeremy megfenyegeti Damont, hogy felfedi titkát. Damon nem ijed meg és figyelmezteti. Ám később majdnem hoppon marad, mert Jeremy verbénát csempészik az italába és karóval várja otthonában. A fiú viszont figyelmezteti mielőtt megmérgezné magát. Elmondja, hogy meg akarta ölni, de rájött, hogy ő nem olyan, mint az nagybátyja vagy mint az apja volt.
- Caroline azzal bűvöli meg a nővért, hogy a nyakán található harapás a férjétől van, aki szereti néha durván csinálni.
- A rész legjobb beszólása természetese megint Damoné volt: "Nem félsz, hogy egy nap az erdei állatok összefognak és visszavágnak? Úgy értem szerintem biztos, hogy kommunikálnak egymással."
- Damon gyanakszik a Lockwood családra. Stefan nem hisz neki. Viccelődik azon, hogy vajon mik lehetnek: "Tini-nindzsa teknőcök?" A Tini Nindzsa Teknőcök egy 1984-ben kitalált, emberszerű mutáns teknősökből álló nindzsa-csapat, akik Manhattan csatornarendszerében laknak. "Vagy zombik, vérfarkask." - Mint tudjuk az utóbbiba beletrafált.Damon szerint ezek lehetetlen dolgok.
- Stefant kiáll Mason Lockwood elle szkanderozni, de veszít.
- Caroline kezd emlékezni mindenre, amit Damon tett vele. Caroline átadja Katherine üzenetét: Game on!
- Damon meg akarja ölni Carolinet, de Stefan és Elena megállítják.
- Damon emlékezteti Stefant, hogy anno Vicki Donovant is egy középiskolás bulin tűzte karóra. Vajon a történelem megismétli önmagát?
- Mason közbe lép Tyler bunyózásába és ember feletti dolgokat tesz, például szinte repül. A szemei pedig aranysárgák lesznek, mint az első évad utolsó részében Tylernek.
- Caroline megöli a néger fiút, Cartert.
- Mason nem ad magyarázatot Tylernek a látottakról.
- Damon kis híján leszúrja Elenat.
- Bonnie teljesen kiakad Caroline miatt és majdnem elevenen égeti el Damont.
- Stefan megtanítja Carolinenak miként legyen úrrá az érzelmein és a szomjúságán: "Mikor érzed a vért, mondogasd magadnak, hogy túl jutsz rajta és elég erős vagy. Mindegy milyen jó érzés átadni magad az érzésnek, harcolnod kell és elnyomni ezt az érzést.
- Matt szerelmet vall Carolinenak.
- Stefan hajnal hasadáskor látogatja meg Elenat.
- Stefan megbűvölte az biztonsági őrt, hogy beengedjék őket a vidámparkba.
- Stefan teljesíti Elena vágyát: felviszi az óriáskerék tetejére és megcsókolja.
- Mystic Fallsban karnevál van, ami azt jelenti, hogy január-február környékén játszódik a rész.

Zenék:
Animal - Neon Trees
Geraldine - Glasvegas
Currency Of Love - Silversun Pickups
The Ladder - Andrew Belle
All This Time - OneRepublic


Welcome ! :)

Üdvözöllek Kedves Látógató !
Te most a vampiirnaplok.mlap.hu oldalon jársz.
Szereted a sorozatot ? Még nem ismered ?
Akkor nézz körül bártan ! :)
Ha tetszett az oldal gyere máskor is.
 

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...